HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

100 metrede Dünya rekorunu Aydıncıkta kıldı

 Milli Sporcu Şahika Ercümen," Kırdığım rekoru Cumhuriyetimize ve Mehmetçiğimize atfediyorum."
28.10.2019 00:00
100 metrede Dünya rekorunu Aydıncıkta kıldı
100 metrede Dünya rekorunu Aydıncıkta kıldı
Dünya dalış rekortmeni Milli Sporcu Şahika Ercümen, Mersin'in Aydıncık İlçesi'ndeki Gilindire Mağarasında gerçekleştirdiği denemede, paletsiz kategoride tek nefeste 100 metreye dalarak kadınlar dünya rekorunu kırdı.

Şahika Ercümen, sevincini suda ekip arkadaşlarıyla paylaştıktan sonra, "Bu rekor Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünde kahraman Mehmetçik'e armağan olsun." yazılı pankart açıp,asker selamı verdi.

100 metrede Dünya rekorunu Aydıncıkta kıldı

Dünya rekoru kıran milli sporcu Şahika Ercümen şöyle konuştu:"Üzerimde çok büyük bir sorumluluk hissettim. Özellikle dün akşam tüm Türkiye'nin arkamda olduğuna ilişkin çok mesaj aldım. Bu beni çok fazla heyecanlandırdı ama Allah'a şükür güzel, iyi bir şekilde 100 metre ile rekoru kırdık. Cumhuriyetimize, Mehmetçik'e ithafen bu rekoru kırdık. Duygularımı anlatmam mümkün değil ama çok gururluyum. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere katkı ve destek verenlere teşekkür ediyorum."dedi

Rekor denemsini Uzman ekibin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün su altı timlerinin de güvenlik için hazır bulunduğu rekor denemesini, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Anamur İlçe Kaymakamı İsmail Gültekin, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ile çok sayıda kişi, mağaradaki platformdan izledi.
 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr