HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Bozyazı hainlere gözdağı verdi

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde, Bozyazılılar her yıl olduğu gibi yine meydanları doldurdu.
16.07.2020 00:00
Bozyazı hainlere gözdağı verdi
Bozyazı hainlere gözdağı verdi
15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, bayrağını alan çoluk çocuk yüzlerce vatandaş, Bozyazı Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen törene katıldı.

Bozyazı hainlere gözdağı verdi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından meydandaki kalabalığa hitap eden Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kendisini en çok etkileyen sahnenin darbeci askerlerin sivillere 'hadi ölmek istiyorsanız geçin bu çizgiyi' dediklerinde yüzlerce insanın bir an bile tereddüt etmeden o çizgiyi geçmesi olduğunu söyledi. Altı bin yıllık insanlık tarihi ve dört bin yıllık Türk Tarihinde bu tip kahramanlık öykülerinin çok fazla olduğunu belirten Yalçın, ''Biz birlik ve beraberliğimizi güçlü kıldığımız sürece, yürekler toplu atınca bir anda bambaşka insanlara dönüşüyoruz. O olağanüstü durumda İstanbul'daki vatandaşlarımız o kahramanlığa biran için tereddüt etmeden adım attılar. Sonunu düşünmediler. Hiçbir şeyden korkmadılar. Aynısı Mersin'de, Bozyazı'da da olsa, Urfa'da da olsa, Burdur'da da olsa, Tekirdağ'da da olsa ben inanıyorum, bu milletin fertleri yine aynı kahramanlığı gösterecekti. Ve bizim tarihimiz bunlarla dolu. Yani yüz yıl öncesinde kurtuluş mücadelesine baktığımızda Büyük Önder Atatürk'ün 'Size ölmeyi emrediyorum' 'Ordular ilk hedefini Akdeniz' dediği anda insanlar da düşünmedi. Karşıdaki düşmanın gücünü nitelik ve nicelik olarak kendinden kat be kat üstün oluşunu düşünmedi. Bizim genlerimiz de var" dedi.

Bozyazı hainlere gözdağı verdi

Demokrasi ikliminde, bu güzel vatanda, birlik ve beraberlik içerisinde şehitlerin, gazilerin ve kahramanların mücadelesinin meyvesini yiyerek yaşadığımızı vurgulayan Yalçın, "Partimiz ne olursa olsun, düşüncemiz ne olursa olsun, fikrimiz birbirinden onlarca kez ayrı olsun ama o gün 15 Temmuz günü bu insanlar öyle güzel bir araya geldiler ve öyle güzel bir organize oldular ki bunu hiçbir organizasyon ekibi iki yıl, üç yıl çalışsa gerçekleştiremezdi. Neden çünkü özümüzde var. Bu güzel günlerde onları tekrar hatırlamak ve bizim için şehadete eren insanları hayırla anmak, gazilerimize bir kere daha teşekkür etmek. Bize düşen bu bilinci devam ettirmek ve kendi neslimize aktarmak. Bugün Bozyazı'da da bu düşünceyi gözlemliyorum. Allah bir daha 15 Temmuz gibi olayları bize yaşatmasın. Böyle düşüncesi olan, böyle niyeti olan insanlar varsa da bu milletin farklılıkları ne olursa olsun genlerinde olan özelliği çok diri ve organize bir şekilde göstereceğinden de buna set çekeceğinden de kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu.

Bozyazı hainlere gözdağı verdi

Yapılan konuşmaların ardından, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan film gösterisi yer aldı, daha sonra 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi. Kaymakam Yalçın, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve TCSG-309 Bot Komutanı Yüzbaşı Çağlar Hanımeli tarafından şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahilerin okunması ve yapılan duanın ardından verilen sala ile etkinlik sona erdi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr