HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Gizli Cennet Bozyazı'da 13 Plaj

Gizli cennet Bozyazı'da Tertemiz&Masmavi 13 Plaj
10.09.2024 16:51
Gizli Cennet Bozyazı'da 13 Plaj
Gizli Cennet Bozyazı'da 13 Plaj
Gizli cennet Bozyazı'da Tertemiz&Masmavi 13 Plaj

  1. Toslaklar Koyu

  2. Dikilitaş Kamp ve Piknik Alanı

  3. Bozyazı Merkez

  4. Tekeli Piknik Alanı

  5. Tekmen Sahil

  6. Prens Charles Koyu Gökçevlik

  7. Tekmen Burnu

  8. Kesiktaş

  9. Barınak Dinlenme ve Kamp Yeri

  10. Lalezar Koyu

  11. Boncuk Koyu – softa kalesinin tam karşısı

  12. Akvaryum Koyu –

  13. Karataş (Nagidos Ada Karşısı)
Bozyazı, Mersin ilinin en şirin ilçelerinden birsidir. Yeşil ile mavi arasında sıkışmış denizlerin dağları yaladığı, yer yer çam ağaçlarının denizin içinde olduğu, sahilde doğal şemsiye olarak kullanıldığı yaşanılacak ve tatil yapılacak uçsuz bucaksız bakir bir sahile sahip olan sakin bir kenttir.

Muz üretimin en yaygın olduğu ve balıkçılığın da ufak çaplı yapıldığı Bozyazı, Toros Dağları eteğine kurulmuştur. Kent merkezine uzak olması nedeniyle, sakin bir yaşam hâkim olan Bozyazı'nın ilçe nüfusu sadece yaz aylarında Bozyazı'da tatil yapmak isteyenler tarafından artış gösterebilmektedir. Doğu tarafında Aydıncık, Batı tarafında Anamur, Kuzey tarafında Ermenek ve Gülnar ilçesi ve Güney tarafında ise Akdeniz yer almaktadır. Denizin diğer tarafında da Kıbrıs ve dağları görünmektedir. Bozyazı'nın Akdeniz kıyısı bir yerleşim yeri olmasından dolayı; tatil yapmak isteyenlerin ve yazlıkçıların ilgi odağı olmuş durumdadır. Siz de Bozyazı'da tatil yapmak isterseniz, hazırlamış olduğumuz Mersin denize girilecek en temiz denizine sahip Bozyazı'da denize girilecek plaj listesini inceleyebilirsiniz.



Bozyazı Merkez

Uçsuz bucaksız sahile sahip olan merkez plajı yürüyerek de kolaylıkla ulaşabildiği için en çok tercih edilen plajdır.

Bozyazı Merkezde Sarısu'ya kadar uzanan muazzam bir sahil olan Bozyazı Merkez en çok kitlenin denize girdiği bölümdür. Sahil şeridinde bulunan sergi yeri ve üst kısmındaki düzenli kafeteryalar ile dikkat çekmektedir. Sahile çivi dahi çaktırmayıp doğal halinde yerli ve yabacı turistlere hizmet vermektedir.

Sini çayının ihtişamı ve tatlı suyu o bölgeye farklı bir hava katmakta, olta balıkçılığının yaygın olarak yapıldı yerdir.Karşında bulunan Bozyazı Adası ve uçsuz bucaksız sahil bandıyla Bozyazı'nın ihtişamı gözler önüne sermektedir.Burada bulunan Sahil Yaşam parkı sahil bandının bütünleyen bir güzellik katmaktadır.Buradaki etkinlikler, müzikler farklı bir hava katarak güzellikleri yaşatmaktadır.


Gizli Cennet Bozyazı'da 13 Plaj

Tekeli Piknik Alanı

İçerisinde çocuk oyun parkı da yer almasından dolayı, çocuklarınız ile güzel bir piknik yapabilirsiniz. Mangal yakabileceğiniz ve oturabileceğiniz piknik masaları yer almaktadır. Antalya – Mersin yolu üzerinde yer alan Tekeli Piknik Alanı sahası, denize sıfır konumda yer almasından dolayı yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Büfe hizmeti de bulunan Tekeli Piknik Alanı sahasında; tuvalet ve su imkânı da mevcuttur. Deniz tarafı taşlık ve kıyı tarafında da taşlar vardır. Deniz ayakkabısı veya terlik kullanılması önerilir. Çadır kurabilir ve karavan ile giriş yapabilirsiniz ancak gece konaklamalı kamp yapılmamaktadır. Sadece günübirlik vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca restoran bölümü de yer almaktadır. Yiyeceğinizi satın alabilir veya yanınızda götürebilirsiniz.



Tekmen Sahili

Temiz ve sakin olan Tekmen Sahil'in denizi taşlık ve berraktır. Plaj alanı da aynı şekilde taşlı olmasından dolayı; deniz ayakkabısı ya da terlik kullanılması önerilir. Sadece tuvalet imkânı var ancak temiz olmadığı durumda kullanmak mümkün değil. Duş var ancak son dönemlerde kullanıma uygun değil. Arka tarafı ormanlıktır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekiyor. Market, restoran ve kafe gibi imkânlar yok ve şezlong ile şemsiye imkanı da mevcut değildir.



Prens Charles Koyu  - Gökçevlik

Prens Charles Koyu Gökçevlik, Bozyazı'da keşfedilmemiş eşsiz plajlardan bir tanesidir. Ulaşımı biraz zor olmasından dolayı, yanınıza eşyalarınızı alıp aracınızı park edip, yürüyerek inmeniz gerekiyor. Yürüyüş için mutlaka spor ayakkabı şart. 4×4 arazi tipi araçlara dahi uygun olmayan yolu nedeniyle, patika yürüyüşü yapmak zorunlu hale geliyor. Kumsal alanı olmayan Prens Charles Koyu Gökçevlik'de plaj alanı irili ufaklı taşlardan oluşuyor. Yanınızda yiyecek, içecek ve mutlaka çöp torbası götürmeyi ihmal etmeyiniz. Denizi berrak ve temiz. Prens Charles Koyu Gökçevlik'de iç tarafta yer alan alan site sakinlerine ait olmasından dolayı orada yer alan şezlong, şemsiye ve duş imkânından dışarıdan gelenler faydalanamıyor. Bu yüzden tuvalet, duş, şemsiye, şezlong, market, restoran, kafe, soyunma kabini ve belirli bir otopark alanı yoktur. Çocuklu ailelere ve engeli olan bireyler için zorlayıcı olacağı için önerilmiyor. Yetişkinlerin de patika ve taşlık alanlarda çok ama çok dikkatli olması gerekiyor. Prens Charles Koyu Gökçevlik, bu zorluğu nedeniyle bakir kalmış bir doğa harikasıdır.


Gizli Cennet Bozyazı'da 13 Plaj

Tekmen Burnu

Tekmen Burnu, Bozyazı'nın keşfedilmemiş eşsiz plajlardan bir tanesidir. Kayalık ve dağlık bir bölge olmasından dolayı, araç ile ulaşım yoktur. Araç ile bir yere kadar gidilebiliyor ve devamında ise uzun bir yürüyüş gerçekleştirmek mecburidir. Telefon çekmemektedir. Tuvalet, duş, restoran, cafe ve market gibi hiçbir imkân ve olanak bulunmadığı için yiyecek ve temel ihtiyaç malzemesi anlamında hazırlıklı gitmek gerekiyor. Yaşlı bireylere, çocuklara ve engeli olan bireylere uygun değildir. Tekmen Burnu'na gitmeden önce en yakın çevrenize haber vermeyi unutmayınız. Telefon çekmediği için oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmak gerekmektedir.


Gizli Cennet Bozyazı'da 13 Plaj

Kesiktaş

Bozyazı'nın tarihi bir plajı olan Melania Antik Taşocağı, Roma döneminde inşa edilen heykel ve kale yapımında kullanılan taşların sağlandığı yer olarak bilinir ve burada yer alan taşların kesik olmasından dolayı, "kesiktaş" olarak da söylenmektedir. Ayrıca bu kesiktaşların oluşturduğu boşluklar arasından deniz suyu akıyor ve doğal havuz oluşuyor. Buralarda yüzmek serinletiyor ve keyifli hale geliyor. Yolu çok zorlayıcı olmasından dolayı, aracınızı bırakıp geriye kalan yolu yürümeniz gerekiyor. Bu zorlu yolculuğundan dolayı ve herhangi bir imkânın bulunmamasından dolayı bakir kalmış bir doğa harikasıdır. Taşlık bir bölge olmasından dolayı; deniz ayakkabısı ve terlik kullanmak gerekiyor. Engeli olan bireylere, çocuklu ailelere ve yaşlılara uygun olmayan yolu nedeniyle; her kesime hitap etmeyebilir ancak yol üzerinde manzarasını izlemek mümkündür. Yiyecek ve temel ihtiyaç malzemelerinizi yanınızda götürebilirsiniz.



Toslaklar Koyu

Kaledibi Mahallesi içerisinde bulunan Toslaklar Koyu, ailelerin uğrak mekânlarından bir tanesidir. İlçe merkezine yaklaşık 17 km mesafede yer aldığı için 25-30 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz.

Toslaklar Koyu, çok sakin bir koydur. Çakıl taşlı denizi ve kumsal alanı nedeniyle; deniz ayakkabısı veya terlik kullanılması gerekmektedir. Dalgasız ve temiz bir denize sahip olan Toslaklar Koyu'nda kamp yapabileceğiniz özel işletmeler de hizmet veriyor. Tuvalet, soyunma kabini, duş, şezlong ve şemsiye imkânları mevcuttur. Yer bulmak için sabahın erken saatlerinde gitmek gerekiyor. Öğlenden sonra kalabalık olabilir. Sığ bir denize sahip olması nedeniyle, çocuklu ailelere de uygundur. Yiyecek ve içecek satışı yapılan restoran ve kafeler de hizmet vermektedir. Araç park edebileceğiniz otopark hizmeti vardır. Toslaklar Koyu'na giriş ücretsizdir.

Denizi çok temiz, dalgasızdır. Çok derin olmadığı için çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir. Hem kıyı kesimi hem de giriş alanı çok olmamakla birlikte çakıl taşlara sahiptir. Koyun bir bölümünde yer alan kayalıklar arasında yengeçler yaşamaktadır. Tekne turları da rotalarına bu koyu eklemişlerdir.


Gizli Cennet Bozyazı'da 13 Plaj

Barınak Dinlenme ve Kamp Alanı

Bozyazı Barınak Dinlenme Ve Kamp Yeri, Bozyazı'dan Anamur'a giderken yol üzerinde yer almaktadır. Hafta sonu ve Bayram tatili günlerinde kalabalık olabilir ancak hafta içi günlerinde sakindir. Denizi çok güzeldir ve temizdir. Mangal alanı, tuvalet ve duş imkânları var. Ayrıca bulaşık yıkamak için çeşme imkânı da mevcuttur. Denize girilen alanlar sığ ve sıcak deniz sıcaklığı eşsiz bir keyif vermektedir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.



Dikilitaş Kamp ve Piknik Alanı

Dikilitaş Tabiat Parkı, Antalya – Mersin yolu üzerinde yer alan Dikilitaş Tabiat Parkında çadır ile kamp ve karavan ile kamp yapabilirsiniz. Deniz manzaralı piknik ve kamp için tercih edilen Dikilitaş Tabiat Parkı'na giriş ücretlidir. Elektrik, nevresim takımı, yatak, masa ve sandalye, buzdolabı, seyyar lamba, çamaşır yıkama hizmeti ve fırın pişirme hizmeti de mevcuttur. Ayrıca Dikilitaş Tabiat Parkı'nda bulunan diğer hizmetler ve olanaklar ise şu şekildedir; piknik alanı, araç park etmeye uygun alanlar, yüzmeye uygun alanlar, duş, manzara seyir alanı, büfe, lavabo, güvenlik, sıcak su, giriş kontrol noktası, gölge alanlar, tuvalet, mangal yakmaya uygun alanlar, hizmet binası ve çadır kiralama hizmeti. İçeride market yok ancak yakın mesafede market hizmet veriyor. Ayrıca Tabiat Parkının denizi çakıl taşlı yapıya sahip olmasından dolayı; deniz ayakkabısı veya terlik kullanılmalıdır.


Gizli Cennet Bozyazı'da 13 Plaj

Lalezar Koyu

Bozyazı ilçe merkezine 20 km mesafede yer alan Kaledibi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Lalezar Koyu, çakıllarla çevrilidir. Şahsi aracınız ile 20-30 dakika gibi kısa bir sürede varabilirsiniz.

Çok fazla rüzgâr almadığı için deniz dalgasızdır. Bozyazı'nın en sakin plajlarından bir tanesidir. Gün batımının tadını çıkarmak için Mersin'in en iyi yerlerinden biridir. Hava koşullarındaki değişiklere bağlı olmakla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni görmek mümkündür.

Koyda yemek seçenekleri sunan ufak bir kafe bulunmaktadır. İstediğiniz takdirde dışarıdan yiyecek ve içecek getirebilirsiniz.



Boncuk Koyu –

Tekmen-Bozyazı arasında softa kalesinin tam karşısıbulunan koy eşiz güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Gizli cennet misali konumu denize girmek için çok uygun bir plajdır.



Akvaryum Koyu –

Hemen Boncuk Koyu yanında bulanan Akvaryum Koyu softa kalesinin tam karşısında bulunmaktadır.  Koy masmavi denizi ve eşsiz güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Gizli cennet misali konumu denize girmek için çok uygun bir plajdır.





Karataş (Nagidos Ada Karşısı)

Adanın tam karşısında olan, Paşabeleni'nin altı kısmında bulunan Karataş'tan ismini olan koy fazla dalga alamaması münasebeti ile Bozyazı'nın en çok tercih edilen plajlarından birisidir.

Bu plajda diğerlerine göre etkinlik alanı ve cafeler bulunmakta olup, adaya geçebileceğiniz kayıklar mevcuttur. Park alanı ve eşsiz güzelliği ile denize girmek tatilinizi geçirebileceğiz en iyi plajlardan birisidir.






 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr