HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2024, CUMA

Jandarma’dan Bozyazı’da uyuşturucu madde operasyonu

Mersin genelinde uyuşturucu madde operasyonu düzenleyen Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Bozyazı'ya da operasyon gerçekleştirdi.Göz açtırmadan devam edeceği bildirdi.
22.09.2023 12:45
Jandarma’dan Bozyazı’da uyuşturucu madde operasyonu
Jandarma’dan Bozyazı’da uyuşturucu madde operasyonu
Mersin genelinde uyuşturucu madde operasyonu düzenleyen Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Bozyazı'ya da operasyon gerçekleştirdi.

Edindiğimiz bilgiye göre, Ekipler son bir hafta içerisinde düzenlendiği uyuşturucu madde operasyonlarında 18(Onsekiz) şüpheli şahsı yakaladı.

Uyuşturucu madde elde etmek amacıyla yasadışı ekilen Kenevir bitkisinin mevsim itibari ile uyuşturucuya dönüştürüldüğü zaman olması dolayısıyla Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri özel bir çalışma başlattı. Jandarma ekipleri yasadışı ekime karşı bağ, bahçe ve ormanlık alanlarda drone ve narkotik köpeklerinin de katılımı ile yaptıkları araştırma sonucunda Tarsus 1, Erdemli 2, Mut 2, Bozyazı 1, Çamlıyayla 1, Gülnar 1, Toroslar 1, Mezitli 1, Silifke 1 olmak üzere 9 ilçede 11 ayrı operasyon gerçekleştirdi.

İcra edilen operasyonlar sonucunda (18) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanarak adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı, 15'si tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 şüphelinin Jandarmadaki işlemleri ise devam ediyor.

Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda 9.452 gram kubar esrar, 566 kök kenevir bitkisi, 13 gram kenevir tohumu, 4 adet hassas terazi, 17 adet uyuşturucu hap, 7.000 gram bandrolsüz tütün, 2400 adet filtre ve 1 adet tabanca ile suçtan elde edilen (12.000) TL para ve adet uyuşturucu madde kullanma aparatlarına Jandarma tarafından el konuldu.


 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr