HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Bozyazı’nın tanıtımı şart

Bozyazı'dan daha güzel bir yerleşim merkezi yok.
05.01.2019 00:00
Bozyazı’nın tanıtımı şart
Bozyazı’nın tanıtımı şart
Köşe Yazarımız İsmail Çetin,"kaleme aldığı yazısında Bozyazı'yı tanıtmak şattır" dedi.

Çetin yazısında şunlara yer verdi,

Türkiye'nin her tarafını gezdim. Bütün sahil kasabalarını çok iyi biliyorum. İnanın Bozyazı'dan daha güzel bir yer yok. Yayla turizmi ve deniz turizmi olarak Bozyazımız muazzam bir yerleşim merkezidir. Sahil bandımız, denizimiz, kumsalımız, yayla turizmimiz, muzumuz, organik tarımımız diğer yerleşim merkezlerinden 1 adım öne atıyor Bozyazı'yı…

İmkânlarımız ve elimizdeki donelerin fazla olmasına rağmen tanıtımda zayıf olduğumuz için Bozyazı'yı 1 arpa boyu yol aldıramıyoruz.

Bozyazı'yı tanıtmak Dünya'nın en kolay işi, yeter ki tanıtmak isteyelim.

Tanıtım noktasında şahsi bazda çabalamaların yanında dernek, kurum, kuruluşlarında tanıtımlara destek vermesi gerekmektedir. Dr.Bahadırhan Karakoç'un bu noktada çabaları takdire şayandır. Mehmet Hökümet'in çabaları takdire şayandır. Bozyazımızı tanıtacak aktivitelerin artması, artarken de kurumların destek vermesi olayın boyutunu çok farklı bir noktaya taşıyacaktır.

Mesela,1 Ocak'ta Muz yiyip denize girerek farkındalık oluşturan guruba kanımca resmi kurum ve kuruluşların destek vermesi gerekirdi. Bahadır hocanın başını çektiği bu aktivite çok ses getirdi. TRT başta olmak üzere, ulusal basında çok büyük yer buldu. Siz iyi bir şeyler yaparsanız merak etmeyin karşılığı muhakkak olur. Burada kurum ve kuruluşlar destek olsaydı bu farkındalık 3 kat daha fazla ses getireceğini düşünüyorum.

Eski Kaymakamımız Mustafa Erkayıran Bozyazı'nın tanıtımı için büyük çabalar sarf ettiğini hepimiz yakinen biliyoruz. Yamaç paraşütü, dalış ve meşhur çiftsellisi ile Bozyazı'yı tanıtma noktasında bayağı mesafe almıştı. Tayini çıktı ve başka bir ilçede görev yapmaya başladı. O'na da buradan başarılar diliyorum.

Biz Bozyazılılar Bozyazı tanıtmaz isek kimse gelip Bizim için uğraşmaz. Mavi ile yeşilin her tonunun buluştuğu cennet ilçemizi sağır sultana duyurmamız gerekmektedir.

Büyük şehirlerdeki Bozyazılılar şunu hep yaşamaktadır.

-Nerelisiniz?

-Bozyazı

-Orası neresi?

-Ben Mersin'in ilçesi Anamur'un yanı demekten bıktım. Anamur diyince herkes bilmektedir. Bozyazı diyince bilen yok. Bu bizim hatamızdır. Özeleştiriyi kendimize yapmalı, tanıtımı için çalışmalıyız. Her ortamda, her fırsatta tanıtmamız şart ve kaçınılmazdır.

Tanıtımı için şahsi bazda çabalayan kardeşlerimizi de eleştireceğimize destek olmamız gerekmektedir.

"Neder ulen o" diyeceğimize yanında yer alarak destek vermemiz, kartopu gibi olayın büyümesine vesile olacaktır. Bir elin nesi var, iki elin sesi var.

Her kişi ve kuruluş kendi boyutunda tanıtıma destek verse veya kendisi bir şeyler yapsa işte o zaman çok daha kısa zamanda uzun mesafe alırız.

Ben bu manada her ferdi, kurumları, kuruluşları Cennet Bozyazımızı tanıtmak için elinden ne geliyorsa yapmaya davet ediyorum.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr