HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

BTP Mersin Adayı Ramis Akın : Mersin bizimle gülecek

Bağımsız Türkiye Partisi Mersin Büyükşehir Adayı Mühendis Ramiz Akın," Mersin Bizimle Gülecektir" diyerek projelerini açıkladı.
08.03.2019 00:00
BTP Mersin Adayı Ramis Akın : Mersin bizimle gülecek
BTP Mersin Adayı Ramis Akın : Mersin bizimle gülecek
BTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın,"Belediyenin görev ve sorumlulukları içinde istihdam oluşturacak işletmeler açmak da vardır. Mersin gibi cennet bir memlekette kaynak sorunu söz konusu değildir. Biz Mersin'i ticaretin merkezi, tarımın merkezi, Türkiye'nin incisi, dünyanın gözdesi yapacağız. Biz ilimizin kaynaklarını size çevireceğiz."dedi.

BTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ramiz Akın şöyle devam etti,

Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Geliyoruz.

- Kooperatifler aracılığıyla çiftçimizin ürünleri değerlendirilecek.

- Çiftçinin tam mahsulü belediyemizin alım garantisinde olacaktır.

- Genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Bey'in "Dar Bölge Yaygın Kalkınma Modeli" uygulanmak suretiyle her ürün üretildiği yerde açılacak tesislerde işlenecektir.

- Mut'un zeytini, Tarsus'un üzümü, Erdemli'nin limonu, Silifke'nin çileği, Anamur'un muzu, ceviz, nar, incir tüm ilçelerimizin yetiştirdiği sebze- meyve işlenecektir. Reçel, şekerleme, salça, zeytinyağı, tıbbi ve aromatik yağlar, meyve suyu, konserve vs. fabrikaları şeklinde, tarıma dayalı sanayi tesisleri kurulacaktır. İşsiz gençlerimize iş kapısı olacaktır. Fabrika dediğimiz, dört duvar, 3-5 makinadır. Biz bunu yaparız.

***Limon kabuğundaki d-limonen maddesi kanser tedavisinde kullanılan bir bileşendir. Bergamot yağı anti depresan etkilidir, portakal yağı kozmetik sektöründe kullanılır. Bugün bu yağları yurtdışından ithal ediyoruz. Bir tek limon kabuğundan elde edilecek yağı yurtdışına satsak Mersin kalkınır. Bu sene Erdemli ilçemizde 350 bin ton limon yanlış politikalar sebebiyle dalın da kaldı. Bağımsız Türkiye partisine ait sosyal belediyecilik anlayışıyla milli servetimizin ziyan olmasına müsaade edilmeyecektir.

- Tarım yapmak isteyen vatandaşımıza, belediyenin arazileri ücretsiz verilecektir.

- Çiftçimize tohum, gübre, tarım ilaçları, mazot ve elektrik bedelleri %50 indirimli temin edilecektir.

- Tıbbi ve aromatik bitki(nane, kekik, ısırgan, devedikeni, hindiba, harnup, zeytin, nar, kantaron, lavanta, kapari ve yüzlercesi) üretimi için isteyenlere arazi tahsis edilecek veya doğadan toplanıp işlenmesi sağlanacak, tüm dünyaya satılacaktır.

Mersin'i Dünya'nın Tarım Merkezi Yapacağız. Mersin, Organik Tarımın Merkezi Olacaktır.

- Çiftçilerimizle el birliğiyle tohumlar ıslah edilecek ve tohumlar çoğaltılacak. Mersin Türkiye'nin tohum bankası olacaktır.

- Köylümüze ücretsiz civciv ve yem temin edilmesi ve tavukçuluğun tekrar eski değer ve kalitesine gelmesi temin edilecektir. Aynı şey küçük ve büyükbaş hayvancılık için de geçerli olacaktır.

- Arıcılık ve arı ürünlerinin desteklenmesi, ballardaki glükoz, şeker, pestisit ve diğer toksin madde ölçümlerinin hassasiyetle yapılacağı laboratuvarlara sahip büyük bir üretim tesisi kurulması sağlanacaktır.

- Güneş, rüzgâr ve akıntı enerjisinden elektrik üretilecektir. İlk etapta elektrik faturaları %25 ucuzlatılacak, zaman içinde daha indirimli hale gelecektir. Güneş enerjisi Mersin için önemli bir enerji kaynağıdır. Rüzgârın ve akarsuyun olduğu her bölgede küçük elektrik santralleriyle elektrik üretimi yapılacak. Duraklara güneş enerjisiyle çalışan klimalar takılacaktır. Binaların özerine güneş panelleri koymak suretiyle belediyeye ait binalar kendi enerjisini kendi üretecek hale getirilecektir.

- Üretilecek elektrik ile belediye otobüsleri elektrikli hale getirilecek. Mazota giden bütçe, 5 bin gencimize aylık 500 TL burs olarak ve evlenemeyen gençlerimize düğün desteği olarak aktarılacaktır.

- Tarsus'tan Silifke'ye kadar trafik akışının kesintisiz sağlanacağı üstgeçit projesi hayata geçirilecektir. Toplu taşımada teleferik hatları devreye girecektir.

- Gerçek Atatürk'ün yaşatılacağı ve anlatılacağı Atatürk Mumya Müzesi ve Kültür Merkezi yapılacaktır.

- Çöp kutularından, çöp toplanması kesinlikle yasaklanacaktır. Bu konuda belediye görevlileri devreye girecektir. Caddelerdeki ilkel, tehlikeli ve sağlıksız görüntüye son vereceğiz.

- Yeni nesli bekleyen şeker hastalığı ve obezite tehlikesine karşı belediyeye ait, ücretsiz tıbbi beslenme eğitim merkezleri ve yemek atölyeleri açılması sağlanacaktır.

- Park sıkıntısının çözülmesi için eski devlet hastanesinin olduğu alana ve uygun görülen birkaç bölgeye çok katlı otopark inşa edilecektir.

- Hanımların el emeklerini pazarlayabilecekleri pazaryeri sayısı artırılacaktır.

- Kadına şiddetle ilgili en şiddetli mücadeleyi biz vereceğiz. Kadın sığınma evleri açılacak. Ama asıl amaç bu durumun ortaya çıkmasını engellemek olacaktır. Uzmanlardan oluşturacağımız bir ekiple birlikte bu konu gündemimizin on sırasında yer alacaktır.

- Kadınlara ve yaşlılarımıza sosyal yardımlar sağlanması suretiyle dualarını almak hedefimiz olacaktır.

Saydığımız ve burada sayamadığımız tüm bu hizmetleri Mersin'e ancak ve ancak biz yapabiliriz. Çünkü bizim arkamızda dünyaya yön veren ve kapitalizmi tarihe gömen bir tezin sahibi, Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Bey var.

Kıymetli Mersinliler, artık kendiniz için oy verme zamanı geldi. İyi düşünün. Boşa giden oy, yanlış adrese giden oydur. Bir oy bir oydur. Muhalefet değişmeden iktidar değişmez. İş diyelim, aş diyelim, Haydar Baş diyelim.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr