HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Bu, mü’min kardeşinin nurudur’

Resûlullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur: "Cennette gökle yer arasındaki gibi birbirinden üstün dereceler vardır. Şüphesiz (orada) kul, gözlerini yukarı diker ve nerede ise gözlerini alan bir ışık parlar. O sevinerek, 'Bu nedir?' der. Kendisine, 'Bu, mü'min kardeşinin nurudur' denir"
17.12.2018 00:00
Bu, mü’min kardeşinin nurudur’
Bu, mü’min kardeşinin nurudur’
Resûlullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur: "Cennette gökle yer arasındaki gibi birbirinden üstün dereceler vardır. Şüphesiz (orada) kul, gözlerini yukarı diker ve nerede ise gözlerini alan bir ışık parlar. O sevinerek, 'Bu nedir?' der. Kendisine, 'Bu, mü'min kardeşinin nurudur' denir"

Cenab-ı Hak, Kur'an'da şöyle buyuruyor: "Onları birbirlerinden nasıl üstün kıldığımıza bir bak! Doğrusu ahirette daha büyük dereceler ve daha büyük üstünlükler vardır." (İsra suresi, 21. Ayet).

Resûlullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur: "Cennette gökle yer arasındaki gibi birbirinden üstün dereceler vardır. Şüphesiz (orada) kul, gözlerini yukarı diker ve nerede ise gözlerini alan bir ışık parlar. O sevinerek, 'Bu nedir?' der. Kendisine, 'Bu, mü'min kardeşinin nurudur' denir. O, 'O benim falan kardeşimdir. Biz dünyada birlikte sürekli birlikte çalıştık ama şimdi işte böyle benden daha üstün bir dereceye mi ermiştir?' der. Kendisine, 'O amelde senden üstündü' denir. Sonra, kalbinin hoşnut olması için gerekli şeyler takdir edilmekte ve o da hoşnut olmaktadır." ( Emali et-Tusi, 529/1162).

Yine Resûlullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz övgüsü yüce olan Allah bir grubu cennete koyar ve tüm arzularını gerçekleştirecek ölçüde kendilerine ihsanda bulunur. Onlardan daha yukarıda bir topluluk ise daha yüce derecelerde bulunurlar. Onlara bakınca tanır ve şöyle derler: 'Rabbimiz kardeşlerimiz dünyada bizimle birlikteydi. Onları hangi sebepten dolayı bizden üstün kıldın?' Onlara, 'Heyhat! Şüphesiz onlar sizler tokken aç idiler, sizler suya kanmış iken onlar susuz idiler, sizler uykuda iken onlar (ibadet için) ayakta idiler. Sizler güzel bir hayat yaşarken onlar sıkıntılar içinde idiler' denir." (Emali et-Tusi, 528/1162).

İmam Ali (a.s.), Cennetin sıfatı hakkında şöyle buyurmuştur: "Birbirinden üstün dereceler ve birbirinden farklı makamlar…" (Nehc'ul-Belağa, 85).

İmam Ali (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz cennet ehli kimseler, sizlerden birinin gökyüzü ufuklarında yıldızları gördüğü gibi bizim taraftarlarımızın makamlarını görürler." (Gurer'ul-Hikem, 3514).

İmam Zeyn'ul-Âbidin (a.s.) da şöyle buyurmuştur: "Kur'an'dan ayrılma, şüphesiz Allah cenneti yarattı ve derecelerini Kur'an ayetleri miktarınca kıldı. O halde kim Kur'an okursa ona, 'oku ve yüksel' denir. Bunlardan her kim cennete girerse peygamberler ve sıddıklar dışında hiç kimse onlardan daha yüksek bir dereceye ermez." (el-Bihar, 8/133/39).

İmam Sâdık (a.s.) ise şöyle buyurmuştur: "Cennet tek bir cennettir demeyin. Şüphesiz Aziz ve Celil olan Allah bir kudsi hadiste şöyle buyuruyor: Birbirinden üstün dereceler..." (el-Zuhd li'l Huseyin b. Said 99/270). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr