HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Ercan Baş,Türk futbolunu değerlendi.

İlçemizin gururu Antrenör Ercan Baş, Türk futbolunu değerlendi.
17.12.2018 00:00
Ercan Baş,Türk futbolunu değerlendi.
Ercan Baş,Türk futbolunu değerlendi.

İlçemizin gururu Antrenör Ercan Baş, Türk futbolunu değerlendi.

Köşe yazarımız Baş şunları söyledi.
Merhaba Sevgili Dostlar
Bu hafta sizlerle Türk futbolunun çöküşüyle ile ilgili yazmak için sözleşmiştik. Hatta köşe yazımızın başlığının ismini bile vermiştik. "Türk Futbolu Geri Geri Sprint Atıyor" olacaktı...
Ercan Baş,Türk futbolunu değerlendi.


Lakin bu hafta bir karşılaşma takip ettik. Bu karşılaşmayı internet üzerinden takip ederken öyle bir hadiseye şahitlik ettik ki kanımız dondu. İnsanlığımızdan utandırdı. Bu hadise Aksaray'da bir futbol karşılaşması oynanırken vuku buluyor. Aksaray Spor ile Medcem Silifke Belediye Spor arasında çekişmeli liderliğe oynayan iki takım maç oynanırken Medcem Silifke Belediye Sporlu stoper mevkiinde bulunan futbolcu sakatlanıyor. Karşılaşmayı canlı yayınlayan  televizyon sunucusu ve sunucunun yanındaki sözde yorumcu yerde yatan futbolcuya ithafen, "Sakatlığı büyük olur maça devam edemez, uzun boylu defansta sağlam duruyor, sakatlığı büyük olsun maça devam edemesin" diye yorumlarına devam ederken önceden de dediğim gibi şok yaşadık. Şoku üzerimizden attık ama ne şok. Dedim ki "Türk futbolunun demek ki sorunu bu" KOCAMAN saygısızlık. Futbol yorumcusu değil tam bir holigan.

Futbol yorumcusu bu şekilde konuşursa sahadaki futbolcular ne yapar? Siz tahmin edin. Maç sonu taraftar sahada, futbolcular birbirini kovalamaca. Türk futbolunun çökmesiyle ilgili öngörüsüne hep inandığım, Avrupa'da Başarılı Türk teknik adam Yüksel Yeşilova bundan 5 yıl önce tam da bugünleri anlatan bir röportajını okumuştum.

Noktası noktasına doğru anlatmış ve bugün Türk futbolunun milli takımlarda dünya liginde küme düştüğünü gördük ve yaşadık. Şampiyonlar liginde, UEFA liginde takımlarımız 3. 4. sınıf ülkelerin takımları gibi, avantaj takımları gibi sonuçlarla bulundukları gruplardan en küçük rüzgârda toz duman oluyorlar.

Ercan Baş,Türk futbolunu değerlendi.

3.sınıf ülkeler dedim ya toplum olarak 3.sınıf gördüğümüz ülkeleri bizzat o ülkelerde antrenörlük yaparak şahit oldum. Toplum olarak haksızlık ettiğimizi düşünüyorum. Afrika Gana da liglere hazırlık çalışmaları yaparken, Ganalı yardımcı antrenör arkadaşlar kupa maçı olduğunu, gidip izleyebileceğimizi söyledir. Kabul ederek yola çıktık. 30 dakika süren yolculuğun ardından stada ulaştık. Stad çevresinde her iki takım taraftarları karışık bir şekilde yöresel müzikler eşliğinde dans ediyorlar, eğleniyorlardı. Birkaç özel güvenlik görevlisi stadın girişinde taraftarları, sıra ile içeri alıyorlardı. Biz ekip arkadaşlarımla aynı kapıdan giriş yaptık. İki takım taraftarları aynı kapıları kullanarak giriş yapıyorlardı. Gayet saygılı bir şekilde stada giriyolar taşkınlık yapmıyorlardı. Tabi beni ve yanımdaki Makedon Türkü, kondisyoner Eko'yu görenler espriler yapıyorlardı. Stada girdikten sonra şeref tribünü yakınına oturduk. Şeref tribününde bizi gören kulüp yöneticileri yanlarına bizleri davet ettiler. Yöneticilerin bulundukları bölüme geçtik. Tribünlere göz gezdirdim. Her iki takım taraftarları iç içeler, maçta gol oluyor, alkış tüm stattan geliyordu. Belli ki taraftarlar eğlenmeye gelmişlerdi.

Futbol holiganlık değil bir eğlence, bunu bizzat gördüm. Biz toplum olarak futbol ve diğer spor branşlarında eğlence kültürü oluşturamazsak, toplum olarak saygıyı olmazsa olmaz yapmazsak, bizden kocaman bir hiç olur. Saygı, saygı, saygı Allaha emanet olun.

Ercan Baş,Türk futbolunu değerlendi.


Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr