HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Zamlar başladı... Çarşı pazar alev alev

Pazarlarda Şubat ayıyla birlikte başlayan fiyat artışları hız kesmiyor. İstanbul'da semt pazarlarında domates 5-20, patlıcan 5-10, dolma biber 10-16, soğan 7-8, fasulye 20-24 liradan satılıyor
08.04.2019 00:00
Zamlar başladı... Çarşı pazar alev alev
Zamlar başladı... Çarşı pazar alev alev
Türkiye'de tencere kaynatmak gittikçe zorlaşıyor. Özellikle de dar gelirli kesim için...

Zira özellikle Ekim-Kasım gibi tarla ürünlerinden seraya, Mart-Nisan gibi sera ürünlerinden tarla ürünlerine geçiş dönemlerinde fiyatlar adeta dörtnala takıyor. Nitekim son iki aydır marketlerde ve semt pazarlarında gördüğümüz tablo bunu yansıtıyor.



Fiyatlar Şubat ayıyla birlikte tırmanışa geçti. O zamandan bu yana ara sıra sebze fiyatlarında düşüşler olsa da fiyatlar yüksek seyretmeye devam etti.



Tanzim satış işe yaramadı

Örneğin Şubat ayında patlıcan, kabak, çarliston biberin kilosu 10-12 liraydı. Büyükşehirlerde tanzim satış uygulamasına rağmen, şu sıralar da fiyatlar aynı düzeyde. Ancak bazı ürünlerin fiyatları ciddi ölçüde artış gösterdi. Bu ürünlerin başında pırasa ve soğan geliyor.



Özellikle soğan tanzim satış mahallinde kilosu 2 TL'den satılıyordu. Oysa pazarlarda soğanın kilosu şimdilerde 7-10 lira arasında alıcı buluyor. Pırasa ise 8-10 TL. Ispanak ise nispeten makul fiyata satılıyor: kilosu 5-6  TL! Domateste ürün bollaştı ancak farklı domates türleri arasında ciddi fiyat farkı var.



Örneğin sıra domates 6 TL, salkım domates 9 liraya satılırken, beef domates 16 lira... Bu arada 20 TL etiket taşıyan domates türü de var. Yazın müjdecisi fasulyede ise fiyatlar aşırı yüksek… Az sayıda tezgâhta arz-ı endam eden fasulyenin kilosu 20 TL'den başlıyor.



Meyve fiyatları ateş pahası

Bahar meyveleri tezgâhları şenlendirdi. Çilek nispeten makul fiyata satılıyor: kilosu 10 TL…

Can eriği hala daha taneyle müşteriye sunuluyor. 5-6 erik 5 TL. Malta eriğinin kilosu 20-30 TL.

Elma ve portakal da son dönemece girdi. Suyu kaybolmamış portakal 7-8 TL, tadı bozulmamış elma 6-10 TL. Elbette ucuzları da var ancak kalite garanti değil. Yerli muz 10-13 TL'ye çıkarken, ithal muz 14-18 TL arasında.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr