HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

BTP İlçe Başkanı Çetin, Biz Bozyazı’nın Sarrafıyız

Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanı Hasan(Duran) Çetin, "Altının değerinden sarraf anlar. Biz Bozyazı'nın sarrafıyız"dedi.
02.07.2020 00:00
BTP İlçe Başkanı Çetin, Biz Bozyazı’nın Sarrafıyız
BTP İlçe Başkanı Çetin, Biz Bozyazı’nın Sarrafıyız
Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanı Hasan(Duran) Çetin, "Altının değerinden sarraf anlar. Biz Bozyazı'nın sarrafıyız"dedi.

Haber müdürümüz Âdem Değirmenci sordu. BTP Bozyazı İlçe Başkanı Duran Çetin dobra dobra cevapladı.

Röportaja hijyen kurallarına uyarak başlayan Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanı Hasan(Duran) Çetin,"Nefesim yettiği sürece BTP saflarında halkımıza hizmet edeceğim"dedi.



BTP İlçe Başkanı Çetin, Biz Bozyazı’nın Sarrafıyız

ADEM DEĞİRMENCİ - SİZİ TANIYABİLİMİYİZ?
Duran Çetin 1954 doğumluyum. Bağımsız Türkiye sevdalısıyım. Vatan, bayrak, örf, gelenek görenek ve dini değerlerimiz için nefesimiz yettiğince mücadele edecek bir kardeşinizim. Sözlerime başlamadan önce Merhum Genel Başkanımız Haydar Baş hocamızı 2,5 ay önce kaybettik. İlim, fikir ve gönül adamı Genel Başkanıma Allah'tan rahmet, Türk milletine başsağlığı diliyorum.

NEDEN BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ İLÇE BAŞKANISINIZ?

Bağımsız Türkiye Partisi vatan, bayrak, örf, adet, gelenek, görenek ve dini değerlerimizden santim dahi taviz vermeyen bir parti olduğu için bu safta siyaset yapıyorum. Merhum Genel Başkanımız Haydar Baş imzalı  "Milli Ekonomi Modeli" ülke ve Dünya insanlığının kurtuluşu olduğu için bu saflarda siyaset yapıyorum.

Dürüst ve ilkeli siyasetin temellerini atan bir anlayış olduğu için,

Her ferde eşit yaklaşımlı politikalara sahip olduğu için

Gelir dağılımında adaleti sağlayacağı için,

Çiftçi ve işçinin yanında bir politikası olduğu için bu saflarda siyaset yapıyorum. Nefesimin son anına kadarda bu saflarda olacağım.


BTP İlçe Başkanı Çetin, Biz Bozyazı’nın Sarrafıyız

BTP'NİN DİĞER PARTİLERDEN FARKI NE?

Öncelikle yeni Genel Başkanımız hukukçu Hüseyin Baş genç bir beyindir. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesine taşıyacak tek liderdir. En büyük farklarımızdan birisi budur.

Hiçbir siyasi partinin ülke ekonomisini düzlüğe çıkaracak bir modeli yoktur. Lakin bizim Dünya insanlığını kurtaracak "Milli Ekonomi Modeli" miz mevcuttur. 4 Milyar insan tarafından kullanılmaktadır. İnşallah Türk milletinin teveccühü ile yakın zamanda ülkemizde kullanmaya başlarız. Hakkı ortaya koyan, hakla beraber olan, bir siyaset anlayışına sahibiz. Ayrıştırmayan, ötekileştirmeden bir beraberce, kardeşçe yaşanacak bir ülke isteyen, bir Dünya isteyen partiyiz. Hiç merak etmeyin. Dünya'da herkese yetecek kaynak mevcuttur. Kavga etmek boşunadır. İnşallah BTP iktidarında bunları göreceksiniz.

Son olarak Diğer partiler bir tarafa, BTP bir tarafa desek abartmış olmayız. Çünkü yaklaşık olarak hepsinin politikaları aynı iken, bir tek farklı ses BTP'den gelmektedir.



GELECEKTE NASIL BİR BOZYAZI HAYALİNİZ VAR?

Biz Bozyazı'nın sarrafıyız

Bozyazı ormanı ve denizi Bodrum ve Alanya'dan daha iyi bir konumdadır. Dağ ve deniz tatili yapılacak Dünya'nın ender kentlerinden biridir. Bozyazı aslında bir yalancı cennettir. Bu bölgenin kıymetini bilmemiz gerekir. Gerekli çalışmalarla yapısını bozmadan Bozyazı tatil cenneti yapılabilir. Her daim taze ve günlük sebze ve meyvenin bulanabileceği bir yerleşim merkezi olması hasabiyle yatırımları akıllı ve yerinde yaparak daha yoğun ilgi odağı olabilecek bir kent oluşturularak katma değer sağlanır.

Bozyazı için hayalim. Yapısını ve doğasını, denizini hiç bozmadan Türkiye'de en tanınan bir ilçe yapmaktır. Bu da ancak ve ancak Milli Ekonomi Modeli'nin uygulanarak yapılabilecek bir iştir.

Bozyazı değerini bulacaksa ancak bizim iktidarımızda, bizim yönetimimizde bulacaktır. Altından anlayan sarraftır. Biz Bozyazı'nın sarrafıyız. Biz Türkiye'nin sarrafıyız. Ne zaman ki biz yönetmeye başladık. Bozyazı ayağa kalkacak, Türkiye ayağa kalkacak, insanımız hak ettiği yaşam şekline kavuşarak, hayat standartları yükselecektir.

Katma değeri arttırarak üreten bir bozyazı'yı başarabiliriz.

Artı buraya katma değeri arttırarak üreten bir Bozyazı konumuna getirebiliriz. Fabrika kurulup tarım ürünleri değerlendirilebilir. Muz konusunda biraz zayıf kalıyoruz. Dünya'ya buran muz ihraç edebiliriz.



GENEL BAŞKANINIZ HAYDAR BAŞ HAKKA YÜRÜDÜ, YENİ GENEL BAŞKANINIZ HUKUKÇU HÜSEYİN BAŞ OLDU. NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. O Türkiye'nin çimentosu idi. Milli ve manevi değerlerimize ufak dil uzatıldığında karşında hiç menfaat ve çıkar beklemeden tek duran liderdi. O çok iyi bir dosttu. Dostumuzu, liderimiz kaybettik. Allah mekânını cennet eylesin.

Genç Genel Başkanımız Hukukçu Hüseyin Baş bu işin hakkını vereceğine inandığımız en iyi seçimdir. MYK'mızın komple oyunu alarak Genel Başkan oldu. 30 yaşında muazzam bir beyin, muazzam bir kabiliyettir. Haydar Baş hocamızın fikirlerini zirveye taşıyacak tek kişidir. Fikirler Genel Başkanımız Hüseyin Baş'ın liderliğinde en tepeye taşıyacağız. Haydar Baş hocamızın yanında hesapsız olduğumuz gibi, inandığımız ve güvendiğimiz liderimiz Hüseyin Baş'ın da her daim yanında hesapsız ve koşulsuz olacağız. İnşallah beraber çok büyük işlere imza atacağız. Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun.


BTP İlçe Başkanı Çetin, Biz Bozyazı’nın Sarrafıyız

4 MİLYAR İNSAN KULLANIYOR DEDİĞİNİZ "MİLLİ EKONOMİ MODELİ" TEZİ NEDİR?

Merhum Genel Başkanımız Haydar Baş hocamızın imzasını taşıyan insanlığın tek kurtuluş reçetesi olan Milli Ekonomi Modeli açlığın son bulacağı, eşit gelir dağılımının sağlanacağı bir ekonomik tezdir.

Merhum Genel Başkanımız Prof.Dr. Haydar Baş," Dünya'da 1 tane dahi aç insanın kalmaması için bu tezi ortaya koydum. Dünya insanlığına armağan ediyorum" demişti. Bu tezi şuan 4 milyar insan kullanıyor. İnşallah ülkemizde de biran önce kullanılmaya başlanır.

Peki, Nedir Milli Ekonomi Modeli kısaca bahsedeyim,
1- Kimsenin Kapitalizmin sonuna gelindiğini ifade edemediği bir dönemde Kapitalizmin sonunun geldiğini tespit etti.
2- İhtiyaçlar sınırlı, kaynaklar sınırsızdır tespitini yaptı. Ki bu tespit kapitalist ekonominin köküne baltayla büyük bir darbe vurulması anlamına geliyordu.

3- Milli Para'yı ortaya koydu. Milli para nedir, senyoraj geliri nedir, gerçek anlamda bunları tüm dünyaya ilk olarak Prof. Dr. Haydar Baş gösterdi.

4- Kapitalizmi tarihin arşivine kaldırdı. Şubat 2013'te Rusya Parlamentosu Duma'da Haydar Baş'ın çıkışından sonra Ruslar Milli Ekonomi Modeli'nin formüllerini uyguladılar. BRICS ülkeleri de bu fikirleri uyguladı."
Bu noktada Milli Ekonomi Modeli nedir, sorusunun cevabını bir kez daha hatırlatmak isterim ki, aşağıda sıraladığım maddeleri bizzat Prof. Dr. Haydar Baş 27 Şubat 2013 tarihinde Rus Meclisi Duma'da Milli Ekonomi Modelini anlatırken yapmıştı.
Nedir Milli ekonomi Modeli:
"1- Milli Ekonomi Modeli tüketim eksenli tek analizdir.
2- Milli Ekonomi Modeli sürekli büyümeyi sağlar.
3- Adil gelir dağılımına Milli Ekonomi Modeli ile ulaşılır.
4- Milli Ekonomi Modeli, 'tam istihdamı' sağlayarak, işsizliği problem olmaktan çıkarır.
5- Milli Ekonomi Modeli, "Kaynaklar sınırsızdır ve yeterlidir, ihtiyaçlar sınırlıdır" ilkesini esas alır.
6- Milli Ekonomi Modeli tezinin merkezinde insan vardır ve MEM, insandan yola çıkmaktadır.
7- Milli Ekonomi Modeli, faizi devre dışı bırakır.
8- Milli Ekonomi Modeli'nde vergi gelire göre alınır.
9- Milli Ekonomi Modeli "paranın, emeği, üretimi ve tüketimi tahrik eden unsur olduğunu" vazederek, paraya yeni tarifler getirmektedir.
10- Milli Ekonomi Modeli, devletlerin 'senyoraj' yani para basma hakkını kullanmasını şart koşar.
11- Milli Ekonomi Modeli'ne göre merkez bankasının dolaşıma çıkardığı para olan emisyon, piyasanın talebine bağlı olarak üretilir.
12- Milli Ekonomi Modeli'nde devlet, sosyal devlet projeleri ile dar gelirliyi destekler. Bu sayede piyasada eksik olan talep devreye konulur.
13- Milli Ekonomi Modeli, devletlerin piyasalara hâkim olması gerektiğini ortaya koyar.
14- Milli Ekonomi Modeli, 'milli kur' politikalarını öne çıkartır.
15- Milli Ekonomi Modeli, dış ticarette milli paranın kullanılmasının gereksinim olduğunu ortaya koyar.
16- Milli Ekonomi Modeli; deflâsyonu da, enflasyonu da önler.
17- Milli Ekonomi Modeli'nde devletin gelir kaynakları "vergiler, senyoraj ve yeraltı zenginlikleridir."
Ülkemizde özellikle seçim dönemlerinde siyasetçilerin ağzından, Sayın Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'nde belirttiği başlıkların bire bir meydanlardan seslendirildiğini görürsünüz.

Gözden kaçırdıkları nokta ise bu modelin bir bütün olduğu, çarkların birbirine bağlı olduğu gerçeğini görmemeleridir. Örnek verirsek, liberal-kapitalist sistemde sizin milli para tanımınız sadece lafta kalır, uygulamaya geçiremezsiniz.  

Bu gerçeği Prof. Dr. Haydar Baş şöyle ifade ediyor; "Senyorajın devreye konması, paraya getirilen yeni tarif, faizsiz bir sistem olması ve devletlerin ekonomiye müdahalesini kabul eden yaklaşımı ile MEM, tek çözümdür. Bizim tezimizin en önemli farkı, her biri diğerine destek olan kuralların tamamının aynı anda devreye konmasıdır. MEM, kuralları ile bir bütündür."

İnsanların huzur için, hayat standartlarının yükseldiği, eşit gelir dağılımının sağlandığı, sömürünün, köleliğin bittiği; kapitalizmin ve faiz sömürüsünün sona erdiği bir dünya dileklerimle…

Daha detaylı bilgi için http://milliekonomimodeli.com/ inceleyiniz.


BTP İlçe Başkanı Çetin, Biz Bozyazı’nın Sarrafıyız

BOZYAZI NASIL YÖNETİLİYOR? DEĞERLENDİREBİLİR MİSNİZ?
Bozyazı daha güzel yönetilebilir. Daha iyi işler yapılıp, daha iyi değerlendirebilir. Konum olarak muazzam bir yerleşim merkezidir. Allah bu nimeti bizlere vermiş. Planlı ve programlı çalışmalar ile Türkiye'nin yeni Bodrum'u, Alaçatı'sı veya Alanya'sı olabilir. Hatta o yerleşim merkezlerini de geride bırakabilir. Yeter ki isteyelim ve çalışalım. Ben olmaktan, biz olmaya döndüğümüz an her şey çok farklı seyredecektir.
Bozyazı'da tarım ve turizmi dengeleyerek farklı bir Bozyazı oluşturabiliriz. Sahillerin yapısını bozmadan daha verimli hale getirmeliyiz.

BTP KADROLARINDAN BAHSEDERMİSİNİZ?
Hepsi sözde değil, özde Bağımsız Türkiye sevdalısıdır. Ülke menfaatleri her değerin üzerindedir.  Bayrak, vatan, dini değerlerimiz ve değerlerimiz Her ilde teşkilatlarımız var. Kadromuz bilgi birikimi olarak çok üst düzey bir kadroya sahibiz. Ülkeyi Dünya lideri yapacak kadro bizdedir. Üniversite mezunu olmayan yöneticimiz yok. Ufku geniş, fikir, ilim deryası bir kadroya sahibiz. Merhum Genel Başkanımız haydar Baş insan yetiştirdi. İnşallah bu kadro ile liderimiz Hüseyin Baş öncülüğünde ülkemizi Dünya lideri yapacağız. Bizim iktidarımızda aç insan kalmayacak.

DURAN ÇETİN NASIL BİR AİLE BABASIDIR?
Duran Çetin öncelikle vatan, bayrak sevdalısıdır. Ülke menfaatlerini her değerin önünde tutan Bağımsız Türkiye sevdalıdır. Aile havramı farklıdır. Aile olmadan hiçbir şey olmaz. Aile olacak ki devlet ayakta kalsın. Aile biterse toplum biter. Aile ülkemizin çimentosudur.

Ondan dolayı çekirdek ailem ve büyük ailem benim için her şeyin önündedir. Her bir ferdine çok değer vererek hareket ederim. İncitmeden, kırmadan yol göstererek bir baba şefkati ile hareket ederim. Bağırarak, çağırılrak hiçbir yere varılmaz. "İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa" demiş atalarımız. Bu söz boşuna değildir. Onun için aile için iletişime çok önem veren bir yapıya sahibim. Çocuklar büyüdü her birisi farklı yerlere dağıldı. Ama her daim görüşüyoruz. Hepsinden memnunum. Hepsi vatan sevdalısı, bayrak sevdalıdır. Vatanı için canını vermeye hazır evlatlardır. Bu konuda çok şanslıyım. Herkse tavsiyem ailenize ne olursa olsun, sahip çıkın.

BOZYAZIHABER.COM HABER SITESINI NASIL BULUYORSUNUZ?
Sitenizi takip ediyorum.Her gün sabah kalktığımda göz attığım bir haber sitesidir. Gördüğüm kadarı ile Mili ve manevi değerlerimize sahip çıkan, gerçekleri ortaya koyan bir haber sitesidir. Bozyazı ile ilgili haberler veriyor.Eğitiyor,bilgilendiryor. En önemli tarafıda tarafsız olmasıdır. Her şahsa,her kuruma,her partiye eşit mesafede bu yönünüzü çok tebrik ve takdir ediyorum. Bozyazıhaber.Com tabiri caizsse Bozyazı'nın Hürriyet gazetesidir.Her daim yanınızdayız. Başarılarınız daim olmasını diliyorum. Her daim tarafsız olmanızı rica ediyorum. Çünkü Bozyazı büyüyecekse övgü ve eleştirilerle büyüyecektir. Hep eleştiride olmaz, her övgüde olmaz. Doğruları ortaya koymak başarıyı kendiliğinden getirecektir.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr