HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 EYLÜL 2024, PAZARTESİ

Netanyahu değil neden ya Hu!

19.10.2023 00:00
O hastaneyi kim vurdu? İsrail, Netenyahu, diyorlar. Peki, neden ya Hu, demiyorlar?

Şu zillete bir bakın! 'Bir masumu öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir' (Maide 32) inancında olan İslam dünyasını yönetenlerin düştüğü şu hale bakın.
Katliamlarda ölü sayısı tek haneli olunca mesaj ile kınıyorlar.
Eğer ölü sayısı çift haneli olunca resmi kınama mesajları yayınlıyor, itidale davet ediyorlar.
Yok, vahşetin bilançosu 3 haneli rakamlarla ifade ediliyorsa meclislerini, iş birliği teşkilatlarını topluyorlar ve ortak kınama mesajları yayınlıyorlar.
Oysa bu kınama çağrıları yapan, itidale davet edenlerin tamamı Allah Resulünün (s.a.a.v) "Şüphesiz ki insanlar zalimi görüp de onun, zulmüne engel olmazlarsa, Allah'ın kendi katından göndereceği bir azabı hepsine umumileştirmesi yakındır." (Ebû Dâvûd, Melâhim 17; Tirmizî, Fiten 8; Tefsîru sûre (5), 17. Ayrıca bk. İbni Mâce, Fiten 20) hadisi şerifini çok iyi biliyorlar.

Yani zalimi gördükleri halde zulmüne engel olmak istemiyorlar!
Evet, o hastaneyi İsrail vurdu, Netenyahu vurdu? Neden ya Hu'nun cevabı ise Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Brunei Darüsselam, BurkinaFaso, Cezayir, Cibuti, Çad, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Gabon, Gambiya, Gine, Gine Bissau, Guyana, Irak, İran, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Komorlar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Maldivler, Malezya, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Togo, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Umman, Ürdün, Yemen'i yönetenlerdir.
Dünkü yazımda C. Erdoğan'ın 2018'de Yenikapı'daki Kudüs mitinginde dillendirdiği hadisi şerifi yazmıştım. Ne diyordu Allah Resulü (s.a.a.v)?
"Kim bir kötülük görürse onu, eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir." (Müslim, Tirmizî)
Yukarıdaki İslam devletlerini yönetenler hangi makamdadırlar? El ile değiştirenler mi, dil ile değiştirenler mi yoksa kalp ile buğz edenler mi?

Daha o hastane bombalanmamıştı. C. Erdoğan ve diğer İslam ülkelerini yönetenler, 'itidal' çağrısı yaparken okyanus ötesindeki Kolombiya'nın devlet başkanı Petro, 'İsrail soykırım yapıyor' dedi. İsrail ile yapılan savunma anlaşmalarını iptal etti. İsrail büyükelçisinin ülkeyi derhal terk etmesini istedi.   

İsrail, 'hastaneyi de ben vurdum, kurtarma ekiplerini de ben vurdum, göç yolundakilerini de ben vurdum, vurmaya da devam edeceğim' diyor.

İslam ülkelerini yönetenler bir Petro dahi etmiyor!
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısını "organize devlet terörü" olarak nitelendiriyor, kınıyor.

Tek tek yapılan açıklamalarda ise 'vahşice bir katliam, sivillere karşı işlenen çirkin bir suç ve uluslararası hukukun ihlali, organize devlet terörü' gibi nice heyecanlı cümlelerle tariflendirip, 'en güçlü ifadelerle kınadıklarını' bildiriyorlar. Bu bir zillettir.
Türkiye, Mısır, Katar, İran, Irak, Ürdün, Arabistan, Azerbaycan, Pakistan, BAE, Kuveyt, Tunus, Cezayir, Fas başta olmak üzere İslam ülkeleri daha İsraillin ilk bomba attığı gün;

1- İsrail ile yaptığımız ekonomik anlaşmaları askıya aldık.
2- İslam ülkelerindeki İsrail elçilerini gönderdik, elçilerimizi geri çağırdık.
3- İslam coğrafyasından İsrail'e enerji akışı olmayacak kararı aldık.
4- İslam ülkelerinin hava-kara-deniz alanları İsrail'in her türlü araçlarına kapatılmıştır' gibi kararlar alamazlar mıydı?
'Allah'tan başka güç ve kudret sahibi tanımıyoruz' diyenler bu gibi kararları anında alsaydı İslam coğrafyasında bir tek Müslüman katledilebilir miydi?
Netanyahu-İsrail sonuçtur. Sebep İslam ülkelerini yönetenlerdir
Yüce Allah'ın kutsadığı Mescid-i Aksa'ya ilk baskın yapılıp, mabedimiz ateşe verildiğinde dönemin İsrail Başbakanı Golda Meir şunları söylüyordu:

"O gece sabaha kadar korkudan uyuyamadım. Zannediyordum ki, Müslümanlar dört bir taraftan İsrail'e girecekler. Lakin sabah oldu ve korkulan olmadı. İşte o zaman idrak ettim ki: Biz dilediğimizi yapabiliriz, zira Müslüman ümmeti uyuyan bir ümmettir".
Uyanmak için önce içimizdeki Netenyahu'lardan, Biden'lerden, AB'cilerden, ABD'cilerden, NATO'culardan kurtulmamız şarttır. 
Akın Aydın / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr