HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Düşmana en iyi cevap evleri bayraklarla donatmaktır

30 Ağustos'a Zafer Bayramını kutlamaya hazırlanan Bozyazı'da yörük evleri bayrak ve Atatürk posterleri ile donatıldı.
26.08.2020 00:00
Düşmana en iyi cevap evleri bayraklarla donatmaktır
Düşmana en iyi cevap evleri bayraklarla donatmaktır
Bozyazı tarihimizin en anlamlı günlerinden birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamaya hazırlanıyor. Bunlardan biriside yörük evlerinden birisi evinin her tarafını bayraklarımız ve Atatürk posteri ile dolduran ev sakini," Bayramımızı kutlamaya hazırız. Evimin her köşesini bayrak ve Atamızın posterleri ile donattım. "dedi.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde[2] her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır.

30 Ağustos'u anlamlı kılan nedir?

Atatürk'ün başkomutanlığında yapılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinde Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlandırılmasının ardından Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de Yunan denize dökülerek İzmir işgalden kurtarılmıştır.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Afyon Kocatepe'den başlattığı taarruz, Anadolu'yu yeniden vatan yaptığı ve bir milleti bağımsızlığa kavuşturduğu büyük şanlı zaferin adıdır 30 Ağustos…

İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Atamız, "Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez" diyerek Yörüklere ne kadar güvendiğini belirtmiştir.



Bu konuda değerli büyüğümüz Merhum Prof.Dr. Haydar Baş'ın,"Evlerinize bayrak asın yoksa düşman gelir kendi bayrağını asar"sözü hafızalarımızda kazınmıştır.




 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr