HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

Başkandan bir dizi ziyaretler!

Anamur Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şeref GÜMÜŞ ve yönetim bir izi ziyaretlerde bulundu.
22.03.2022 19:02
Başkandan bir dizi ziyaretler!
Başkandan bir dizi ziyaretler!
Anamur Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şeref Gümüş yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Bugün Yönetim Kurulu Üyemiz; Fahrettin Serbest, Yönetim Kurulu Üyemiz; Sezai ÖZEN, Çeltikci Mahallesi Muhtarımız; Mustafa AYTUGAN, Bozdoğan Mahallesi Muhtarımız; Mevlüt YILMAZ, Kaşdişlen Mahallesi Muhtarımız; İbrahim ERDEM, Köprübaşı Mahallesi Muhtarımız; Şahabettin DOĞAN'la birlikte Anamur Belediye Başkanımız; Hidayet KILIÇ, MHP İlçe Başkanımız; Adnan GÜBBÜK, AK PARTİ İlçe Başkanımız; M.Feyzullah YILMAZ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız;  Durmuş DENİZ, İYİ PARTİ İlçe Başkanımız; Osman KAHVECİOĞLU'nu makamlarında ziyaret ederek. İmar planında yapmış oldukları desteklerden dolayı, Üretimi hayatının merkezine koymuş, bilek gücü ve yürek koyarak mücadele eden, Üreticilerimiz ve tüm mahallelerimiz adına Konuyla ilgili son taleplerimizi de rapor halinde sunarak, Samimiyet merkezli yüksek ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettik."dedi.

Gümüş ,"Önümüzdeki günlerde, Tüm Siyasi Partilerimizin; İl Başkanlıklarını ve Büyük Şehir Belediye Başkanımız Vahap SEÇER'i ziyaret ederek, Konuyla ilgili son taleplerimizi de, rapor halinde sunarak memnuniyetimizi bildireceğiz."dedi.

Gümüş ziyaret sebeplerini şöyle açıkladı
Mersin ili Anamur İlçesi 1. Etap (Merkez, Ören, Bozdoğan, Kaş dişlen bölgeleri ) 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar 3194 sayılı imar kanunun 8. Maddesi (B) gereğince Mersin Büyükşehir Belediyesinin: 10.01.2022 tarih ve 34 sayılı karına itiraz.

12.03.2021-12.04.2021 tarihleri arasında askıya çıkartılan 1/5000 ölçekli nazım imar planında, daha önce taleplerde bulunduğumuz ciddi değişikliklerin, komisyon üyelerince: Oy birliğiyle karar verilerek, vatandaşlarımızın menfaatine olumlu şekilde planlanması bizleri ve vatandaşlarımızı memnun etmiştir.

Ayrıca; Aşağıda belirttiğimiz taleplerimizin de, değerlendirilerek planlanmasını, vatandaşlarımız adına arzu ederiz.
1- Bölgenin: Bir bütün olarak ve tarımsal özellik taşımasını, göz önüne aldığımızda. Örtü altı seralarda, tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu görülmektedir. Tarım alanları içerisinden geçen trafik yolları 12 ve 15 metre olarak planlanmış olduğundan bu yolların 10 metre olarak planlanması ve yolların parsel sınırlarından eşit şekilde ve kadastro yol güzergâhları kullanılarak eşit şekilde planlanması hususunda;
2- Yoğunluk farkı gözetmeksizin konut,sanayi,yeşil alan,eğitim,sağlık,günü birlik, vb alanlarda, bu bölge bir bütün olarak tarım ve kırsal özellik taşıdığından, yoğun bir örtü altı seracılık faaliyetinin yürütülmesinden dolayı, bölgenin tamamında, örtü altı seracılık faaliyetinin yapılabilmesinin sağlanması.

Ayrıca tüm bu alanlarda yine yoğunluk farkı gözetmeksizin imar kanunun; 18. Maddenin uygulanmasının yapılmayacağına dair karar alınarak plan notunun hükümlerine yazılması hususunda; (40k/ha,110k/ha,170k/ha)
3- Planlanmada: Eğitim, sağlık, yeşil alan, park vb alanlar özel mülkiyet ve küçük parseller, dar gelirli vatandaşların parsellerine konulduğu görülmüş olup, hazine ve tescil harici gibi alanlarda planlanması, vatandaşa ait parsellerin konut ve tarım alanları olarak planlanması hususunda; Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz." Dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr