HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 EYLÜL 2024, PAZAR

Bozyazı Müftüsü ,Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Bozyazı İlçe Müftüsü Sabahattin Turan Ramazan Ayının gelmesiyle yayınladığı mesajda, "Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan"diyerek Müslüman âleminin mübarek ayını kutladı.
24.04.2020 00:00
Bozyazı Müftüsü ,Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan
Bozyazı Müftüsü ,Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan
Bozyazı İlçe Müftüsü Sabahattin Turan Ramazan Ayının gelmesiyle yayınladığı mesajda, "Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan"diyerek Müslüman âleminin mübarek ayını kutladı.

Bozyazı Müftüsü Turan , "Rabbimize sonsuz şükürler olsun bu yıl da Ramazan Ayı'na kavuştuk. Çünkü geçen sene bu aya kavuşup bu yıl aramızda olmayan sayısız kardeşimiz var. Rabbim hepsine rahmet ve mağfiret etsin. İnsan olarak sahip olduğumuz en büyük nimet sağlık sıhhat ve hayatta olmamızdır. Çünkü diğer bütün nimetler bu iki nimetin varlığıyla anlam kazanıyor. Bu iki nimete sahip insanlar olarak bu ayın kadrini ve kıymetini iyi anlamamız gerekir." Dedi.

Turan şöyle devam etti, " Ramazan Ayı Kuran ayıdır. Ramazan Ayı oruç ayıdır. Ramazan Ayı kardeşlik, paylaşma, merhamet, tefekkür ve tövbe ayıdır. Sayılı günlerle sınırlı olan bu mübarek ayı en güzel bir şekilde değerlendirme gayretinde olmalıyız. Anlamsız ve faydasız şeylerden sürekli olarak uzak duracağımız niyetiyle kişiliğimizi yeniden inşa etme gayretinde olmalıyız. Oruçlarımızı orucun ruhuna uygun bir şekilde tutmalıyız. Bu ayda çok Kuran okumalıyız. Paylaşma ayı olan bu ayda rabbimizin verdiği nimetleri kardeşlerimizle paylaşmalıyız. Üzerimize farz olan zekâtlarımızı ve vacip olan fitrelerimizi hak sahiplerine vermeliyiz. Her türlü fenalıktan ve kötülükten uzak durmalıyız. Camiden, cemaatten ve daha nice güzelliklerden mahrum kaldığımız bu sıkıntıdan rabbimizin bizi tez zamanda kurtarması için çok dua etmeliyiz. Zira insanlık çok kötülükler yaptı, çok haksızlığa ve fenalıklara sebep oldu. Çok ah aldı. Rabbim Ramazan Ayı'nı hepimiz hakkında hayırlara vesile eylesin. Vatanımızı, milletimizi ve devletimizi her türlü sıkıntıdan ve afetten muhafaza eylesin. Rızkımızı bol şükrümüzü çok eylesin. İnsanlığın muzdarip olduğu bu virüsten en yakın zamanda kurtulmayı nasip buyursun. Başta Aziz şehitlerimiz olmak üzere kahraman gazilerimize ve cümle ölmüşlerimize rahmet etsin, mekânları cennet olsun. Allah'ın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Hepimizin ramazanı mübarek olsun."dedi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr