HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 26 HAZİRAN 2024, ÇARŞAMBA

Onlar Ehl-İ Beyt’e düşman kesilir

Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulur:
04.10.2019 00:00
Onlar Ehl-İ Beyt’e düşman kesilir
Onlar Ehl-İ Beyt’e düşman kesilir
İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Zina zade insanın üç alameti vardır: Başkalarının ardından kötü konuşur, zinaya ilgi duyar ve Ehl-i Beyt'e düşman kesilir"

Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulur:

"Günahkâr kimse diğerinin günahını çekmez. Günah yükü ağır olan kimse, onun taşınmasını istese, yakını olsa bile, yükünden bir şey taşınmaz. Sen ancak, görmediği halde Rablerinden korkanları, namazı kılanları uyarırsın. Kim arınırsa, ancak kendisi için arınmış olur; Dönüş ancak Allah'adır." (Fatır, 18).

"Eğer küfrederseniz bilin ki Allah sizden müstağnidir. Kullarının küfründen hoşnut olmaz. Eğer şükrederseniz sizden hoşnut olur. Hiçbir günahkâr diğerinin günahını yüklenmez. Sonunda dönüşünüz Rabbinizedir; yaptıklarınızı o zaman size haber verir; çünkü O, kalplerde olanı bilir." (Zümer, 7).

"Kim doğru yola gelirse ancak kendi lehine yola gelmiş ve kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapmıştır. Kimse kimsenin günahını çekmez. Biz bir elçi göndermedikçe kimseye azap etmeyiz." (İsra, 15).

"De ki: Allah, her şeyin Rabbi iken O'ndan başka bir rab mi arayayım? Herkesin kazandığı kendisinedir, kimse başkasının yükünü taşımaz; sonunda dönüşünüz Rabbinizedir, ayrılığa düştüğünüz şeyleri size bildirecektir." (En'am, 164).

"Yoksa Musa'nın ve vefa gösteren İbrahim'in kitaplarında olanlar kendisine bildirilmedi mi ki? Hiçbir günahkâr başkasının günah yükünü yüklenmez." (Necm, 36-38).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Zinazade insan anne ve babasının günahı karşısında hiçbir sorumluluk taşımaz." (Kenz'ul-Ummal, 13091).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Zinazadenin birtakım nişaneleri vardır. Evvela biz Ehl-i Beyt'e düşmanlık eder, ikinci olarak kendisi sebebiyle yaratıldığı iş ile (yani zinayla) ilgisi olur, üçüncü olarak dinine önem vermez, dördüncü olarak insanları kötü bir şekilde anar. Haram yolla veya aybaşı (adet) nutfesiyle dünyaya gelen kimse dışında hiç kimse kardeşlerini kötü anmaz." (el-Bihar, 75/279/2).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Zinazade insanın üç alameti vardır: Başkalarının ardından kötü konuşur, zinaya ilgi duyar ve Ehl-i Beyt'e düşman kesilir." (a.g.e., 79/19/3).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Zinayı seven ve kendisini helal zade sanan kimse yalan söylemektedir." (a.g.e., s.18/1).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim harama ve zina şehvetine düşkün olursa, şeytanın ortağıdır." (el-Hisal, 217/40). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).








 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr