HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Bozyazı Müftüsü Korona Virüsü dolayısı ile halkımızı aydınlattı

Bozyazı Müftüsü Sebahattin Turan korona virüsü dolayısı ile halkımızın merak ettiği konuları açıklık getirdi.Her konuya net cevaplar vererek aydınlattı.
14.03.2020 00:00
Bozyazı Müftüsü Korona Virüsü dolayısı ile halkımızı aydınlattı
Bozyazı Müftüsü Korona Virüsü dolayısı ile halkımızı aydınlattı
Bozyazı Müftüsü Sebahattin Turan korona virüsü dolayısı ile halkımızın merak ettiği konuları açıklık getirdi.Haber sitemize özel röportaj veren Bozyazı Müftüsü Sebahattin Turan merak edilen her konuya net cevaplar vererek halkımızı aydınlattı.

İşte o röportaj,
Hocam; Hapşıran, aksıran, ateşi yükselen kişi Camide cemaatle namaz kılması caiz midir? Veya nasıl namazı kılmalıdır? Cuma namazını kılması caiz midir?
Bozyazı Müftüsü Turan,"Öncelikle hemen doktora gitmesi gerekir. Hekimin tavsiyesine göre davranması, hem kendisi hem de toplumsal açıdan en uygun olanıdır. Bu tür rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın evlerinde namazlarını kılmaları daha uygundur. Çünkü bir rahatsızlığın başka insanlara aktarılması kul hakkını ihlaldir. Eğer gerçekten rahatsızsa bu Cuma'ya engeldir."

Hocam, Ülkemizde korona virüsü dolayısı ile ellere kullanılan ürünler alkollüdür. Bu durumda kullanılması haramıdır?
Bozyazı Müftüsü Turan,"Temizlik için üretilmiş içeriğinde başka maddelerle birlikte alkolün de bulunduğu ürünlerle temizlik yapılmasında bir sakınca yoktur."

Hocam, Ellere kullanılan dezenfektan ürünleri alkollüdür. Kullanılması abdesti bozar mı?
Bozyazı Müftüsü Turan, "Dezenfekten maddelerin kullanılması abdesti bozmaz."

Hocam, Korona virüsü dolayısı ile kolonya, dezenfektan ve gıda ürünlerine fahiş fiyat uygulanması caiz midir?
Bozyazı Müftüsü Turan, "Hassasiyetleri istismar ederek menfaat elde etmek kesinlikle caiz değildir. Bu tür davranışlar günahtır."

Hocam,"İlçemizde korona virüsü dolayısı ile İlçe Müftülüğü nasıl bir önlem almıştır?
Bozyazı Müftüsü Turan, "Bilindiği üzere Bozyazı İlçe Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir kurumdur. Başkanlığımız bu gibi durumlarda müftülüklerimiz aracılığıyla hutbe, vaaz ve diğer bilgilendirme yöntemleriyle milletimizi aydınlatmaktadır. Bozyazı Müftülüğümüz de bu hafta bunların hepsini yerine getirdi.
Ayrıca camilerimizin ve Kuran Kurslarımızın temizliğinin gözden geçirilmesi, ilaçlanması ve bakımı konusunda bütün görevlilerimiz bilgilendirildi. Dezenfekte konusunda Büyükşehir belediyemizle gerekli irtibat sağlandı."dedi.

Teşekkür ederim. Selamlarımla…
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr