HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

En büyük taşıyıcı toplu ulaşım araçları

Covıd-19 geçiren profesörden şok açıklamalar; 'Toplu ulaşımda korona virüs bulaşmaması mümkün değil'
05.12.2020 00:00
En büyük taşıyıcı toplu ulaşım araçları
En büyük taşıyıcı toplu ulaşım araçları
Covıd-19 geçiren profesörden şok açıklamalar; 'Toplu ulaşımda korona virüs bulaşmaması mümkün değil'

Korona virüse yakalanıp yoğun bakıma alınan Türk bilim adamı Prof. Dr. Hidayet Sarı,önemli açıklamalarda bulundu.

Virüsün en yoğun yayılma sebebi toplu ulaşım

İstanbul'da salgının bu kadar yoğun seyretmesini ulaşımdaki insan yoğunluğuna bağlayan Prof. Dr. Sarı; "Tramvay, otobüs, metrobüs ve Marmaray'da eğer birbirinize sırtınızı dönük vaziyetteyseniz bulaşmayabilir ama yüz yüzeyseniz risk çok yüksek.

İnsanların yüz yüze çok yakın mesafe 15-20 dakika gitmek zorundalar, bu çok tehlikeli. Metrobüs, tramvay ve Marmaray en önemlileri, bunlarda bulaşma riski çok yüksek olduğuna inanıyorum çünkü nefes nefese, yüz yüze kalınıyor." dedi.

 "Virüs bana Marmaray'da bulaştı"

Kendisine virüsün Marmaray'da bulaştığını ifade eden ünlü Profesör, "Hastalık henüz Türkiye'ye gelmedi denildiği dönemde, herkesin maskesiz gezdiği dönemde işime gitmek için Marmaray'ı kullandığımda virüs kaptım.







Çift maskede takılsa toplu ulaşım araçlarında iki kişi yüz yüze durmamalı. En önemli kural bu. Herkes birbirine sırtını dönmeli, yüz yüze konuşma olmamalı, yakın temas olmamalı" diyerek herkesi uyardı.

1,5 metre kuralına dikkat! Korona virüste 1,5 metre mesafe kuralına dikkat çeken Hidayet Sarı öksürme ve hapşırma durumunda virüsün 4 metreye kadar yayılabildiğini ifade etti ve ekledi: "Bu mesafe sağlanamadığı takdirde hastalığın önüne geçmek mümkün değil."dedi.

http://www.yenimesaj.com.tr



 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr