HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 EKİM 2024, CUMA

Korona Virüs Anamur'u teğet geçti.Mersin’de artış var

Anamur'a 20 gün önce kent dışından gelen ve ismi verilmeyen iki kişinin testlerinin pozitif çıkarak karantina altına alındığı, karantinadan sonra negatif çıktığı öğrenildi.
01.05.2020 00:00
Korona Virüs Anamur'u teğet geçti.Mersin’de artış var
Korona Virüs Anamur'u teğet geçti.Mersin’de artış var
Anamur'a 20 gün önce kent dışından gelen ve ismi verilmeyen iki kişinin testlerinin pozitif çıkarak karantina altına alındığı, karantinadan sonra negatif çıktığı öğrenildi.

Anamur Ekspres haber sitesinin haberine göre, Anamur'a 20 gün önce dışarıdan gelen ve ismi verilmeyen iki kişinin testlerinin pozitif çıkarak karantina altına alındığı öğrenildi. Birisinin İstanbul'dan geldiği kaydedilen kişilerin karantina sonrasında yapılan testlerinin ise negatif çıkarak sağlıklarına kavuştukları belirtildi. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin'de son 10-15 gündür covid-19 testi pozitif çıkan hasta sayısında artış olduğuna dikkat çekti.

Anamur'a 20 gün önce dışarıdan gelen ve ismi verilmeyen iki kişinin testlerinin pozitif çıkarak karantina altına alındığı öğrenildi. Birisinin İstanbul'dan geldiği kaydedilen kişilerin karantina sonrasında yapılan testlerinin ise negatif çıkarak sağlıklarına kavuştukları belirtildi. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin'de son 10-15 gündür covid-19 testi pozitif çıkan hasta sayısında artış olduğuna dikkat çekti. Salgının başlamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonuyla çalışmalara başladıklarının belirten Rektör Çamsarı, üniversite hastanesindeki yoğun çalışmanın yanında Mersin Valiliği koordinasyonunda kurulan İl Pandemi Kurulu'na öğretim üyeleriyle katılıp, Mersin eksenindeki düzenlemelerde bizzat çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini kaydetti.

"Mersin'de Son 1-2 haftadır covid-19 pozitif sayısında biraz artış görülüyor"

Mersin'in, covid-19 virüsünün büyük iller arasında rakamsal ve uyum açısından biraz daha şanslı olduğunun altını çizen Çamsarı, rakamın düşük olmasında ildeki birçok kurumun etkisinin olduğunu belirtti. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ancak son 10-15 gündür hastaneye başvuru ve yapılan testlerde pozitif sayısında artış olduğunun altını çizen Çamsarı, Mersin'de yaşayan vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.  Çamsarı, "Son 10-15 gündür hastanelere başvuran ve covid-19 testi pozitif çıkan kişi sayısında artış var. Bu bizim aklımıza şunu getiriyor; büyük illerde, İstanbul'da pik yapıp azaldıktan belki 1-2 hafta sonra buralarda bir azalma olabilir. Çünkü iller kendi içinde izole olduğu için kendi dinamiği oluyor. O yüzden ben Mersin halkından bunu hassaten rica ediyordum; bu az vaka sayısı kimseyi rehavete sokmasın, aynı şartlara uyarak devam edelim. İnşallah biz piki geç ve daha fazla yapmadan sıyıralım, en ucuz kurtulan yerlerden biri olalım. Onun için bu önlemlerin hepsi çok önemli" dedi.

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr