HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 08 EYLÜL 2024, PAZAR

Kaymakam Yalçın’dan çok önemli uyarılar

İlçe Kaymakamı Arif Yalçın, muhtarlar ve vatandaşlarla biraraya gelerek, Covid-19 salgın hastalığı ve alınacak tedbirler ile mahallelerde oluşturulacak olan 'Mahalle Denetim Ekipleri'yle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
22.08.2020 00:00
Kaymakam Yalçın’dan çok önemli uyarılar
Kaymakam Yalçın’dan çok önemli uyarılar
İlçe Kaymakamı Arif Yalçın, muhtarlar ve vatandaşlarla biraraya gelerek, Covid-19 salgın hastalığı ve alınacak tedbirler ile mahallelerde oluşturulacak olan 'Mahalle Denetim Ekipleri'yle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Bozyazı Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Arif Yalçın, Covid-19 salgın hastalığı nedeni ile 'Mahalle Denetim Ekipleri' oluşturulacağını, ekiplerin günde en az üç defa evde karantina altındaki vatandaşları kontrol edeceğini söyledi. Yalçın, '' Çünkü ülkemizde bu bulaş listesi dediğimiz insanların kendini izole etmemesinden ve çok başına buyruk şekilde laf dinlemeden sosyal hayatına devam etme isteğinden artışlar fazlalaşıyor. Bunu kontrol altına almamız lazım. İllaki hayatında bazı kısıtlamalar olacak, fakat sağlık her şeyin önünde. Zor bir 6 ay geçirdik, çok ciddi fedakârlıklar yaptık. Biz bu bölgede çok şükür fazla hissetmedik. Vaka olarak da yaşamın kısıtlanması anlamında da hissetmedik. Ama Türkiye'nin önemli kentleri ve büyük bir coğrafyada bu hissediliyor" dedi.

Bozyazı'da turizmin önemli bir gelir kaynağı oluşturduğunu ve birçok işletmenin bulunduğunu belirten Yalçın, "İkincisi biz Türkiyenin en önemli zirai anlamda üretim yapılan coğrafyasında önemli bir lokasyona sahibiz. Her gün onlarca kamyonumuz, kamyonetimiz ürün taşıyor. Ülkenin farklı yerlerine. Bura da vaka çoğalmasının bizlere maliyeti, hayatı kısıtlamanın zorluklarının yanında çok fazla olur. Bu konuda caydırıcı önlem almak zorundayız. Şimdi uyarıyoruz, ikaz ediyoruz, tatlı dille söylüyoruz. Cezalara yavaş yavaş geçmemiz lazım. Bu konuda muhtarlarımızdan yardım bekliyoruz. Allaha çok şükür Bozyazı'da çok fazla bir vakamız yok. Dışardan gelen insanlarda var. Biz bunları gözlemliyoruz. Durumu ağırlaşan kötüleşen, bir vakamız yok çok şükür. Hassasiyetle tedbirlerimizi alamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Şerife Öztürk'ün toplantıya katılanları Covid-19 salgın hastalığı ile ilgili alınması gereken tedbirler ve önlemler konusunda bilgilendirmesinin ardından, toplantıya katılanların soru, istek ve önerilerinin dinlenmesi ile toplantı sona erdi.

Müftülük Konferans Salonu'nda yapılan 'Vatandaşla Buluşma Toplantısı'na Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Güngör, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bozyazı Koordinasyon Şube Müdür Vekili Oğuz Türkay, Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Şerife Öztürk, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Haber - Vahdet Topçuoğlu


 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--


logo

   E-posta: bilgi(@)bozyazihaber.com
Tüm hakları Bozyazı'nın ilk haber sitesi adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr